Tenaris Cinejunior: trei zile de filme educative

  • Elevii de gimnaziu sunt așteptați sâmbătă, 17 februarie, la Tenaris CineJunior, pentru prima proiecție dintr-o serie de filme special alese pentru vârsta adolescenței.
  • Evenimentul este organizat de TenarisSilcotub, în parteneriat cu programul de educație cinematografică EducaTIFF, Inspectoratul Școlar Județean Călărași, Consiliul Județean și Centrul Județean de Cultură și Creație Călărași. Proiecțiile vor avea loc în sala „Barbu Știrbei”

CĂLĂRAȘI, 15 februarie 2018

Elevii de gimnaziu din Călărași sunt invitați la Tenaris Cinejunior: trei zile de sâmbătă succesive în care sala „Barbu Știrbei” se va transforma în cea mai mare sală de cinema a orașului și va găzdui proiecții ale unor filme special alese pentru copii și adolescenți.

Filmele din program sunt producții de succes, selectate în festivaluri internaționale sau câștigătoare ale unor premii de prestigiu. Mai important însă, acestea tratează subiecte specifice adolescenței, vârsta descoperirii propriei identități. Conturarea personalității, asumarea responsabilității asupra propriilor decizii și inteligența emoțională reprezintă câteva dintre subiectele inspirate și trăite de personajele filmelor.

Intrarea la toate proiecțiile este gratuită, însă este obligatorie înscrierea prealabilă prin intermediul școlilor.

Sâmbătă, 17 februarie, Tenaris Cinejunior debutează cu filmul „Micul Port”, în regia Ivetei Grófová. Filmul, câștigător al Ursului de Cristal la Festivalul de film de la Berlin 2017, ilustrează povestea unui copil plin de curaj care își caută locul undeva între lumea imaginației și a realității dure. Jarka, un copil de 10 ani, decide să își ia viața în propriile mâini, după ce realizează că mama sa nu e pregătită să îi fie mamă.

Sâmbătă, 24 februarie, tinerii vor putea urmări „Regele Piticilor” – un film care îi va transpune într-o lume fantastică și demult uitată. Regizorul Matthias Lang ne prezintă povestea lui Theo, un băiat de 13 ani care este pus în fața unei alegeri grele: să devină un cuceritor ca tatăl lui sau să se dedice pasiunii sale secrete și să descopere fericirea.

Seria de filme se va încheia sâmbătă, 3 martie, cu proiecția, „Vara lui 1993”, în regia lui Carla Simon. La doar șase ani, Frida rămâne orfană și face cunoștință cu familia sa adoptivă. Povestea se petrece de-a lungul verii, timp în care ea învață să își controleze emoțiile, iar părinții învață să o îndrume.

Tenaris CineJunior va avea loc atât în Călărași, cât și în Zalău, orașe în care TenarisSilcotub desfășoară activități de producție.

Acest eveniment completează festivalul organizat anual în timpul verii și dedicat spectatorilor de toate vârstele, Tenaris Cinelatino; o nouă ediție a acestuia din urmă este deja în pregătire și va avea loc în luna iulie.

Partenerul TenarisSilcotub în acest proiect este EducaTIFF, primul program de educație cinematografică pentru elevi, inițiat în România în 2009, în cadrul Festivalului Internațional de Film Transilvania. De asemenea, parteneri ai programului sunt Asociația pentru Promovarea Filmului Românesc, Inspectoratul Școlar Județean Călărași, Consiliul Județean și Centrul Județean de Cultură și Creație Călărași.

Mai multe informații și noutăți din program, pe pagina de Facebook Tenaris Cinelatino.

Add a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

error: Acest continut este protejat. Pentru mai multe detalii contactati un reprezentat al site-ului