Două expoziții fotografice vor fi lansate cu ocazia Zilelor Municipiului Călărași!

“Primii 5 ani” ⤵️

Deschiderea din 19 septembrie 2014 a spațiilor destinate Muzeului Municipal, în clădirea care timp de peste 100 de ani a servit ca Primărie, a marcat o premieră în relația cetățeni – administrație și anume – subscripția publică, sub formă de obiecte care au contribuit la dezvoltarea colecției muzeale, subscripție care continuă și în prezent.
Misiunea Muzeului Municipal este aceea de a colecta, păstra și valorifica elemente ale patrimoniul cultural local și universal în vederea transmiterii acestora către generațiile următoare prin intermediul colecțiilor tezaurizate și a acțiunilor desfășurate.
În acești 5 ani activitatea muzeului s-a desfășurat în direcțiile asumate încă dinainte de deschidere și anume: Activitatea de constituire a patrimoniului muzeal prin colectare, conservarea și restaurarea bunurilor culturale, activități expoziționale, activități creative și alte activități de promovare a valorilor locale și nu numai. Au fost găzduite expoziții de pictură, sculptură, fotografie, ceramică, sticlă, obiecte de cult, caricatură, goblen, obiecte hand made, bijuterii, porțelan, ateliere diferite, conferințe ședințe, serbări, lansări de carte, concursuri, prezentări de proiecte, prin multitudinea de activități confirmându-se neceitatea acestui nou muzeu în spațiul călărășean. Aceste activități au dus la interacțiunea cu dumneavoastră cei care ne oferiți cu generozitate obiecte, timp, și zâmbete atunci când ne treceți pragul. Vă mulțumim pentru toate acestea, pentru cele ce vor urma și vă așteptăm să vizionați această expoziție.
Vernisajul expoziției va avea loc în deschiderea oficială a evenimentelor organizate de Primăria Municipiului Călărași și Consiliul Local Călărași cu ocazia aniversării celor 424 ANI DE ATESTARE DOCUMENTARĂ A MUNICIPIULUI CĂLĂRAŞI

“Poșta Veche” ⤵️

O clădire aflată în restaurare. O clădire care a născut controverse. O clădire subiect de șarje istorice și politice. O clădire care a generat numele unei cărciumi. Acum – o clădire a comunității care va da posibilitatea unora dintre noi să își folosească timpul cu folos. Sunteți invitați să participați la un vernisaj al unei expoziții care spune în imagini povestea ultimilor 30 de ani din existența clădirii. Evenimentul va avea loc în Poșta Veche o clădire în care nu a mai urcat nimeni la etaj de peste 20 de ani.
Vernisarea expoziției și vizionarea clădirii fac parte din activitățile organizate de Primăria Municipiului Călărași și Consiliul Local Călărași cu ocazia aniversării celor 424 ANI DE ATESTARE DOCUMENTARĂ A MUNICIPIULUI CĂLĂRAŞI.

Add a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

error: Acest continut este protejat. Pentru mai multe detalii contactati un reprezentat al site-ului