Trucuri casnice pentru a curăța eficient petele de pe covoare

Curățarea petelor de pe covoare poate fi o provocare, dar cu câteva trucuri casnice, poți obține rezultate excelente. Iată zece metode eficiente pentru a scăpa de petele nedorite și a-ți menține covoarele curate și frumoase.

Pentru petele proaspete, începe prin îndepărtarea oricărei substanțe solide cu o lingură sau cu o spatulă. Apoi, aplică o soluție formată dintr-o lingură de detergent lichid amestecat cu două căni de apă caldă și tamponează ușor pata cu o lavetă curată. Evită frecarea agresivă, deoarece aceasta poate extinde pata.

Dacă ai de-a face cu pete de vin roșu sau de cafea, încearcă să le tratezi cu o soluție formată din apă și oțet alb în părți egale. Aplică soluția pe pată și tamponează cu o lavetă curată până când pata dispare. Pentru petele de grăsime, utilizează un solvent special pentru covoare sau un amestec de alcool izopropilic și apă.

Petele de sânge proaspăt pot fi îndepărtate eficient cu ajutorul unei soluții de apă rece și amoniac în proporție de 1:1. Înmoaie pata în această soluție timp de câteva minute și apoi tamponează ușor.

Pentru petele de cerneală, aplică pe pată o soluție de apă și sare și lasă să acționeze timp de câteva minute înainte de a șterge cu o lavetă curată.

Petele de gumă de mestecat pot fi îndepărtate prin congelare. Pune cuburi de gheață într-o pungă de plastic și aplică-le pe guma de mestecat până când aceasta se întărește. Apoi, folosește o spatulă pentru a o îndepărta cu grijă.

Nu uita să testezi întotdeauna orice soluție de curățare pe o porțiune mică și mai puțin vizibilă a covoarelor înainte de a o aplica pe o pată mai mare.

Add a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

error: Acest continut este protejat. Pentru mai multe detalii contactati un reprezentat al site-ului