Cei mai buni liceeni din Călărași au primit Burse de Merit și susținere în dezvoltarea personală

TenarisSilcotub a premiat o nouă generație de câștigători ai Burselor de Merit, într-un eveniment ce a reunit liceeni și oameni de succes din Călărași.

Călărași, 8 aprilie 2019
Zeci de liceeni din Călărași, câștigători ai Burselor de Merit TenarisSilcotub, au avut parte de un eveniment special dedicat lor, prin care compania le-a oferit modele de succes în carieră și un plus de motivație pentru a-și continua excelentul parcurs școlar de până acum.
Tinerii s-au întâlnit, astfel, cu antreprenori și oameni de succes din comunitate, pentru a descoperi oportunitățile de carieră și de dezvoltare pe care orașul le oferă. „Mulți tineri din Călărași sunt în continuare convinși că, pentru a reuși în viață, este nevoie să plece de aici, ceea ce este o pierdere enormă pentru comunitate. Ne dorim să schimbăm această mentalitate. Știm că e nevoie de un efort pe termen lung, la care întreaga comunitate să contribuie. Un prim pas făcut de TenarisSilcotub a fost această întâlnire între liceenii cu rezultate excelente la învățătură și profesioniști pasionați și respectabili din diverse domenii, care și-au construit un parcurs profesional de succes în acest oraș. Invitații, prin dialogul purtat cu liceenii,  i-au convins că un  profesionist autentic poate avea o carieră de succes oriunde în lume, inclusiv la Călărași”, spune Codruța Hodrea, manager Relații cu comunitatea TenarisSilcotub.
Tinerii din Călărași au avut ocazia să discute despre viitoarea lor carieră cu antreprenorul Alin Căprilă, care le-a povestit tinerilor despre ce înseamnă să începi o afacere în România, și cu Marius Vișan, manager mentenanță în oțelăria TenarisSilcotub, care a vorbit despre cariera în industrie și în companii internaționale.
TenarisSilcotub a investit în programul Burse de Merit peste 1 milion de dolari în cei 10 ani de existență a programului, răsplătind rezultatele excelente obținute la școală de peste 2.500 de tineri din România, respectiv din cele 3 orașe în care compania are unități de producție: Călărași, Zalău și Câmpina. Anul acesta, 250 de tineri au primit câte o bursă, a cărei valoare a crescut la 1.800 de lei. „Bursele de Merit sunt o inițiativă prin care se promovează în rândul tinerilor valori obținute prin multă muncă și mult efort. Sunt puține programe care scot în evidență asemenea valori. Personal, bursa m-a ajutat să particip la proiecte educaționale, inclusiv în afara țării, pentru a învăța și mai multe!”, explică Carmen Pedolu, elevă a liceului „Mihai Eminescu” din Călărași.
Selecția liceenilor câștigători ai burselor a fost făcută în baza rezultatelor obținute în anul școlar 2017-2018. Tinerii urmează cursurile Colegiului Național „Barbu Știrbei”, Liceului Teoretic „Mihai Eminescu”, iar fiecare dintre ei a obținut o medie generală de peste 9,90 (informatică), respectiv 9,97 (alte profile).

Despre TenarisSilcotub
TenarisSilcotub – companie parte din grupul Tenaris – este cel mai important producător român de țevi fără sudură de diametre mici, utilizate în diverse aplicații din industriile energiei, mecanică și auto. Cu o echipă de 1.900 de oameni în România, TenarisSilcotub are unități de producție la Zalău, Călărași și Câmpina. Prin programele de dezvoltare socială, compania investește anual în educație, sănătate, cultură și protecția mediului. fb.com/TenarisSilcotub

Add a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

error: Acest continut este protejat. Pentru mai multe detalii contactati un reprezentat al site-ului