SULTANA – MALU ROŞU – ZIUA PORŢILOR DESCHISE

Muzeul Naţional de Istorie a României Bucureşti, în colaborare cu Muzeul Municipiului Bucureşti, Muzeul Dunării de Jos Călăraşi, Asociația Română de Arheologie și Primăria Comunei Mănăstirea, organizează luni, 13 august 2018, Ziua Porţilor Deschise de pe şantierul arheologic Sultana-Malu Roşu, com. Mănăstirea, jud. Călăraşi (Ediţia a XVI-a).
În intervalul 10:00 am – 01.00 pm, cei interesaţi pot vizita şantierul arheologic şi pot admira unele dintre cele mai interesante descoperiri din campania de anul acesta. Tot cu această ocazie va avea loc prezentarea rezultatelor proiectului Arhitectură & Arheologie Experimentală (Ediţia a IX-a), în cadrul căruia sunt abordate direcții de cercetare privind arhitectura preistorică, ceramica eneolitică, culegerea și prelucrarea cochiliilor de bivalve. Echipa de implementare a proiectului este rezultatul unui parteneriat între Muzeul Naţional de Istorie a României, Muzeul Municipiului București și Muzeul Dunării de Jos Călărași, cu sprijinul Primăriei Comunei Mănăstirea (jud. Călăraşi) și a Asociaţiei Române de Arheologie, precum și participarea unor specialiști din Universitatea din București, Institutul de Arheologie “Vasile Pârvan” București și Universitatea de Arhitectură şi Urbanism “Ion Mincu” Bucureşti. Proiectul este finanțat de Muzeul Naţional de Istorie a României, Muzeul Municipiului Bucureşti și Ministerul Culturii și Identității Naționale.
Evenimentul se va desfășura la Grădinița nr. 1, str. Lehliului, nr. 79, din satul Sultana, com. Mănăstirea, jud. Călăraşi, începând cu ora 10:00 am.

Muzeul Naţional de Istorie a României
Secţia Relaţii Publice: tel. 0213158207, int.1008 sau 1015, e-mail: pr.mnir@gmail.com

Sit arheologic Sultana-Malu-Roșu
Persoană de contact: Dr. Cătălin Lazăr
tel. 0757034070, e-mail: lazarc@arheologie.ro

Muzeul Municipiului București
Persoană de contact: Dr. Theodor Ignat
Tel. 0724111009, e-mail: theodor_ignat@yahoo.com

Muzeul Dunării de Jos Călăraşi
Persoană de contact: Dr. Valentin Parnic
tel. 0721022631, e-mail: vgumelnita@yahoo.com

Alte informații:
http://sultana-archaeology.rohttps://www.instagram.com/sultanaarchaeology/www.mnir.ro,
http://muzeulbucurestiului.ro/,http://mdj-calarasi.rowww.arheologie.rohttp://twitter.com/MNIR_,
https://www.facebook.com/MNIRpagehttps://www.facebook.com/Sultana-Archaeology,
https://www.facebook.com/MuzeulMunicipiuluiBucuresti/http://arheologie.rohttps://www.facebook.com/muzeuldunarii.calarasi/https://www.facebook.com/Asociaţia-Română-de-Arheologie/

Add a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

error: Acest continut este protejat. Pentru mai multe detalii contactati un reprezentat al site-ului