Premieră pentru Călărași: Burse Tehnice din partea TenarisSilcotub

Călărași, 18 decembrie 2017 – Pentru prima dată în 2017, zeci de liceeni din Călărași vor primi o Bursă Tehnică din partea companiei TenarisSilcotub. Ei se adaugă altor zeci de tineri din oraș care vor fi răsplătiți cu o Bursă de Merit, așa cum s-a întâmplat și în anii anteriori.

În total, 456 de liceeni din cele 3 orașe în care compania are unități de producție, respectiv Zalău, Călărași și Câmpina, vor primi în luna decembrie unul din cele două tipuri de burse oferite de producătorul de țevi, care recunoaște astfel meritele elevilor din comunitățile sale și îi încurajează să continue pe calea spre excelență.
TenarisSilcotub și-a extins programul de investiții relevante în educație și oferă în prezent două tipuri de sprijin financiar pentru elevii de liceu cu rezultate excelente la școală. Bursele Tehnice fac parte din programul de susținere a învățământului tehnic și profesional (STEP – Strengthening Technical Education Program), în timp ce Bursele de Merit sunt deschise tuturor elevilor de liceu din orașele menționate, indiferent de linia de studiu urmată.

În premieră anul acesta, programul de Burse Tehnice a inclus și un liceu din Călărași. Astfel, cei mai buni elevi de la liceul Danubius primesc pentru prima dată o astfel de bursă în 2017, alături de colegi de la licee din Zalău (respectiv Colegiul Tehnic Alessandru Papiu Ilarian și Liceul Tehnologic Mihai Viteazul) și Jibou (respectiv Liceul Tehnologic Octavian Goga). În total, 159 de tineri beneficiază de o asemenea bursă.

Burse de Merit vor primi un număr de 277 de tineri din clasele IX-XII, care au obținut rezultate bune în anul de studiu anterior. Dintre aceștia, 107 sunt din Călărași, unde învață la Colegiul național Barbu Știrbei, Liceul teoretic Mihai Eminescu, colegiul Ștefan Bănulescu și liceul Helikon.
Toți liceenii câștigători au fost invitați la evenimentele de premiere organizate la finalul lunii noiembrie în cele trei orașe. „Este foarte important ca rezultatele și performanța să fie răsplătite și apreciate. Educația este singurul mod în care o comunitate se poate dezvolta pe principii sănătoase”, spune Carmen Avramescu, Director Resurse Umane TenarisSilcotub.

Programul Bursele de Merit a demarat în 2005 ca un mod de a-i răsplăti pe copiii angajaților, însă a fost ulterior extins pentru a-i răsplăti pe toți liceenii cu rezultate excelente la învățătură din Zalău, iar mai apoi din Călărași și din Câmpina. Până în prezent, au beneficiat de această formă de sprijin financiar aproape 3.000 de elevi.

Despre TenarisSilcotub
TenarisSilcotub – companie parte din grupul Tenaris – este cel mai important producător român de țevi fără sudură de diametre mici, utilizate în diverse aplicații din industriile energiei, mecanică și auto. Cu o echipă de 1.800 de oameni în România, TenarisSilcotub are unități de producție la Zalău, Călărași și Câmpina. Prin programele de dezvoltare socială, compania investește anual în educație, sănătate, cultură și protecția mediului.
fb.com/TenarisSilcotub

Add a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

error: Acest continut este protejat. Pentru mai multe detalii contactati un reprezentat al site-ului